2015. március 26., csütörtök

A cselekvés - XXV. Mandala kör Pécsett

Mint minden hónap utolsó csütörtökén, március 26-án is összegyűltünk a pécsi Napkelet Jógaházban, hogy közösen beszélgessünk az élet igazán fontos kérdéseiről. Mostani témánkat a Kagylókürt folyóirat 62. száma ihlette, melynek mottója: Actio, Reactio, Perfectio - A helyes viselkedés



A családias légkörű közös beszélgetésen ezúttal is jelen volt Rácz Géza, filozófus, író, a Kagylókürt folyóirat főszerkesztője és alapítványunk képviselője. A témafelvezetés során arról kérdeztük, miért is olyan fontos ma a cselekvésről beszélni, van-e értelme egyáltalán beszélni róla. Ez azért is volt érdekes felvetés, mert 2004-ben a Kagylókürt 37. számában szintén hangsúlyos szerepet kapott a cselekedet és a cselekedetek visszahatását jelentő karma fogalma.

Néhány témához kapcsolódó cikk a 37. számból:
Karma és nevelés
Karma

A főszerkesztő úr egészen új nézőpontból közelítette meg a kérdést. A mai világban a spirituális ismeretterjesztés szintjén is elengedhetetlenül szükséges értő módon megragadni a karma fogalmát. Ami még ennél is fontosabb, hogy a hatás-visszahatás horizontálisan építkező rendszere mellett észre kell vennünk a vertikális emelkedés lehetőségét is. Ezért a világi aktivitást is érdemes a perfectio, a tökéletesség nézőpontjából megvizsgálni.



Az este a cselekvéstől indultunk és a perfection át eljutottunk a csoda fogalmáig és mindennapi megjelenéséig.

Még a tavalyi évben tűztük ki a Mandala kör vezérmotívumaként, hogy az elméletet igyekszünk interaktív módon bemutatni, és arra ösztönözni a résztvevőket, hogy megéljék a közös felismeréseket. Ennek szellemében önkénteseink izgalmas interaktív játékba vonták be a vendégeket. Párokba rendeződve csupán mimika és gesztusok segítségével kellett információt kifejezni, amelyet a befogadó próbált értelmezni, majd szintén szavak nélkül válaszolni rá. Elgondolkodtató megfigyelések születtek, amelyek a téma még finomabb árnyalatait hozták felszínre.



A következő találkozóra április 30-án kerül sor, a tervezett téma: Misztikus számok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése